Tuesday, April 21, 2015

Kaisa seiklused Alpides jätkuvad - linnakesed mägede vahel ja Mont Blanc

Täna trippisime Agnesega kahekesi, seekord nende kõige vägevamate mägedeni ja muidugi Mont Blanc'ini (Euroopa kõrgeim mäetipp) :) Sõitsime linnakesse nimega Chamonix, mis on täpselt Mont Blanc'i jalamil (kui ma ei eksi) ja sinnasõit oli piisavalt pikk (paar tundi), seega sõitsime mööda erinevatest pisikestest ja suurematest linnakestest mägede vahel, sõitsime mööda pisikesi mägiteid (teed olid megakurvilised ja keerutasime palju) ja nägime niiiii palju ilusaid kohti/vaateid. Lõpuks jõudsime siis Chamonix'sse. Sõime lõunat ja siis jalutasime poolteist tundi niisama ringi seal. See linn on perfektse suurusega, pole liiga suur ega liiga väike, igast küljest ümbritsetud mägedega ning on igatpidi üks ilus/perfektne mägilinnake/suusabaas. Kuna praegu pole ei suusahooaeg ega suvitamisehooaeg, siis polnud linn ülerahvastatud, aga siiski oli seal üsna palju inimesi. Ja turiste oli ka päris palju, kuulda võis erinevaid keeli jne. 
Olime end hommikul suht soojalt riidesse pannud, sest me ju ikkagi ''läksime mägedesse ja seal on külmem'', aga tegelt oli seal umbes 25 kraadi sooja ja päike. Üldse ilm oli lihtsalt vapustav ja perfektne selleks, et külastada mägesid, sest taevas oli täiesti selge, seega kõiki mägesid ja mäetippe oli ilusti näha :) 
Kojusõites jäi tee peale üks väike linnake nimega Saint Gervais, kus me peatusime, et kohvitada. Istusime ühe kohviku terrassile, kust oli vaade otse suurtele lumistele mägedele. See oli üks mu elu parimaid kohvitamisi, võiks öelda :D Pärast läksin Flane'ga (meie koeraga) selle linna peale jalutama, see oli lihtsalt nii ilus ja armas.

See on tõesti uskumatu, kui ilus see piirkond on, ma põhimõtteliselt ainult klõpsasin pilte ja vahtisin suu ammuli :D 








Keset täiesti selget taevast hõljus üksainus üksik pilveke

...aga siis tuli lennuk ja lendas läbi sellest :((((((((((

Hostemagaaa

Chamonix & eemalt paistab Mont Blanc 




Tänaval jalutas üks mees ühe päris bernhardiiniga, kes päriselt käib mägedes inimesi päästmas :)



Mõttetera, mis põhimõtteliselt ütleb, et otsi alati raskusi, aga mitte ohtlikke. Ole nende raskustega silmitsi, proovi, ürita, julge, sest julguses proovida neid raskusi ületada on midagi imelist. Nii raske on seda nii ümber tõlkida, aga loodan, et suutsin mõtte edasi anda :D Igatahes, mõtlesin, et see väga õige mõte ja käib suuresti näiteks vahetusõpilaste/vahetusaasta kohta, aga ka kõige muu kohta elus üldiselt.





Kommipood, mis lõhnas lihtsalt nii magusalt, et kauem seesolles oleks suhkruüledoosi saanud juba õhu kaudu :D 
















Kohe peale selle pildi tegemist saiapoe müüja ütles, et seal poes pole piltide tegemine lubatud. MIKS EI TOHI SAIAPOES PILTI TEHA??????????????++


Voilaaa :)

2 comments:

Alice said...

Sul on lahe blogi.. ja eriti ilusad fotod.

Kaisa Potisepp said...

Suur aitäh! :)